Кого я поважаю і чому

Сприйнявши заклик Маріанни про побудову контрсистеми (http://m-antonyuk.vkursi.com/1249.html), пропоную ще таку її складову:
Відкрите і голосне визнання українців і українства.
Пропоную тут (і не тільки тут) визнавати тих українців і їх діяння, які заслуговують поваги!
Пропоную почати одразу!
Отже.
Я поважаю:
Оксану Забужко. За гострий розум і намагання заглянути вглиб бездни української душі. За відсутність лакейства перед сильними цього світу. Дякую, Оксано, що Ви Є.
Святослава Вишинського, Андрія Круглашова, Вероніку Круглашову (а також тих, кого ще не знаю) за реалізацію проекту ВКУРСІ. Дякую, що Ви Є і що робите в цьому світі те, що вважаєте за потрібне.
Володимира Пушкара за тонкий і доброзичливий гумор, за добре людське серце! Вірю, що Ваш талант має бути більш відомим і тим самим більше служити людям!
Альберта Комарі за складне вміння бути справжнім українцем неукраїнського походження.
Надійку Вірну за душевну чутливість і юнацьку наївність, які, вірю,  з часом дадуть плоди душевної мудрості.
Анічку Рябцеву та Ігора Прокопюка за фантастичне прагнення ЖИТИ по-справжньому навіть у світі масок і фальші. За ті хвилини Правди, які мені доводилось переживати разом з Вами.
Своїх дітей Даринку і Олега, які мають силу мене витримувати:)))
Володимира Вакуленка — за сміливість визнати свої проблеми.
Романа Жахіва — за послідовну націоналістичну переконаність.
Костянтина Левіна — за ведення жорстких дискусій, що вчило мене відстоювати свою думку в непростих полеміках.
Сергія і Юлічку Стуканових, які назавжди поселили в моєму серці любов до Донеччини :))
Євгена Славянова — за цікаві пости і вміння відстоювати себе і свою думку.
Моїх любих «Осмомислів» — за те, що за 7 років ми насправді дуже багато здійснили :))
Всіх учасників ВКУРСІ — за вміння і бажання через цей проект дарувати людям свої думки :)))

13 коментарів

Остап Ножак
Галино, поважаю Вас за ці слова!
Маріанна Антонюк
гадаю, далі можна (і треба) розширювати і доповнювати цей список.
Отже, я поважаю
Тараса і Мар'яна Лазаруків — за «Обнову-фест» і «Дух лицарства» у Чернівцях;
Олександра Бойченка — за послідовну і ефективну пропаганду української літератури і не менш послідовну в'їдливість щодо «великого тупого предмета», а також за додаток «Трохи культури»;
Романа Клічука — за постійність у меценатстві національно орієнтованих проектів;
Івана Малковича — за найкращі українські книжки для дітей…
… далі буде…
Галина Дичковська
Дякую, Маріанно, так, сподіваюся на розширення. І наведені Вами Імена(яких я не знаю зовсім/маю на увазі особисто)додають оптимізму, якось так: разом нас багато, нас не подолати:)))
Альберт Комарі
Дякую, пані Галино! Намагаюся! :))
Альберт Комарі
Люблю та поважаю Івано-Франківськ та Донецьк, які назавжди матимуть особливе місце у моєму серці!!!
Остап Ножак
розширювати — так розширювати...)))
Поважаю Інґу Кейван — за її глибину, натуральність у віршах і в житті.
Поважаю племінницю зі Львова Олю Мостову — за те, що не боїться одночасно вивчати японську, турецьку і польську.
Поважаю мінського друга Тодара — за відновлення білоруського ґенофонду.
Поважаю Віру Вовк — за любов до людей.
Далі буде…
Тодар Лахвіч
Поважаю свого друга Остапа, багато за що. За вірші, прозу (яка нагадує іноді своєї ритмікою, внутрішньою силою вірші) за конкретність… за те, що говорив в Білорусі (для Білорусі!) білоруською мовою. За його проект газети для родичів «Жаринка». Цей проект поєднує і справжню любов до людей і спробу реалізувати в новому вимірі професійні здібності.
Поважаю, дуже поважаю і люблю Україну і українців. Тому що змогли зберегти свої традиції і борються надалі за своє майбутнє.
Алька Ситар
як не дивно, стаття вкупі з коментарями викликала в мене почуття поваги до усіх вас. Більше того з усіма погоджуюся, окрім автора, пані Галини, стосовно Володимира Вакуленка. Цього чоловіка не поважаю. А усі, хто прагне робити добро у цьому світ всупереч всьому і всім, й справді викликають щирі відчуття поваги.
P.S. Окреме спасибі Тодару Лахвічу. Таку насолоду отримую, коли читаю білоруською, що вже вагаюся, чи до кінця я українка ))))
Галина Дичковська
Вибачайте, що не віповіла раніш. Свята:)))
Володимир Вакуленко визнає:
1.Наявність у власному житті алкогольної проблеми.
2.Намагається з цим щось робити.
Я цілком впевнена, що за ці дві речі він заслуговує ДУЖЕ великої поваги. Яку ще раз тут йому засвідчую.

Тепер стосовно того, Що Ви його не поважаєте.
Поважати — не означає схвалювати всЕ, що людина робить.
Нажаль, наше суспільство дуже часто будується за матрицею: «Я начальник — ты дурак». Далеко не тільки Володимир її використовує. Так, Володимир часто стає в позицію Я+, Ти -. Тобто за рахунок доведення, що хтось дурний, не досконалий, попсовий… його власний + має зростати до безконечності.Його «пресування» і мені дісталося. Врешті, мій пост про вірші (http://h-dychkovska.vkursi.com/1243.html) — це якраз узагальнена відповідь саме Володимиру Вакуленку, хоч я не називала імен, думаю, для тих, хто ВКУРСІ, це не секрет.
Між тим, гляньте на ситуацію з іншого боку.

Колись мені довелось бути на 10 тренувань із тхеквон-до. В студентські роки ходила на дзю-до. Там своєрідна «жіноча» філософія: використати силу супротивника, довести її до краю, на цій основі виграти. В тхеквондо інакше. Воно будується на жорстких ударах. Коли мене поставили в спарринг з чоловіком і треба було витримувати удари, що робило моє тіло, відформатоване філософією уникнення? Правильно, втікало від ударів. І тренер репетував на мене: «держи удар, дура!» Що робити? доводилось держати.
Ой, яка я була на нього сердита! як я його «не поважала».
Після того настав 2004. І коли на донеччині довелось відкрито вийти супроти майже 30 членів комісії і оголосити свою незгоду (повірте, цілком психологічно — це великий некомфорт), я пригадала собі тренера і ввімкнула подумки його «мантру»:«держи удар, дура!» Ох, як це мені допомогло! Я витримала! Психологічно витримала, бо пройшла «тренування».

Тому спробуйте використати цю ситуацію, дівчата, як тренування. Повірте, в житті ще не раз доведеться зіткнутись із такими ситуаціями.В цьому контексті Володимир — чудовий тренер.
Держіть удар, дівчата :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Алька Ситар
Спасибі за роз'яснення. Деякі Ваші аргументи і справді вплинули на мою думку, частково вона змінилась. Але до цього пана (до речі, мені вже й незручно про нього писати, бо Володимира Вакуленка таки давненько не було на сайті, тож виходить, ніби це все позаочі) — і все ж продовжу — у мене до пана Володимира ставлення не змінилось. Дійсно, він — по-своєму сильна особистість, зокрема через те, як ВИ кажете, що може визнати свої проблеми. Але тільки частково поважати не можу, на жаль. Бо своїми іншими діями — зокрема брутальними коментарями на адресу дописувачів — в мене викликав тільки негативні емоції, причому ті коментарі справи не стосувались і в свою чергу є ганебними для чоловіка (особливо для чоловіка !!!) Хоча Ви, пані Галино, маєте рацію, удар треба вміти тримати, навіть якщо він нижче пояса )))))))))
Станіслав Попов
Одним словом — ПОВАГА, до Вас, Галино!
Євген Славянов
Дякую! Віртуальна повага, можливо, навіть мені більш приємна, ніж жива) Бо Ви мене оцінили й схарактеризували, не знаючи мене на яву.
Я Вас поважаю за екстраординарну манеру висловлювання своїх думок, неабияке вміння проводити психоаналіз і одразу бачити людей наскрізь, за сучасність і молоду, палку душу.
Щиро кажучи, спершу, коли читав Ваші пости й коментарі, то думав, що Вам років 25, бо читались Ваші слова якось напрочуд легко, зрозуміло, яскраво і НЕНУДНО. Коли дізнався насправжки, з якого Ви покоління, — то дуже приємно здивувався.
Це зайвий раз мені довело, що часу й віку як такого не існує, а отже й пов*язаних з ними стереотипів. Дякую Вам за це!
Галина Дичковська
Дякую,Євгене:)))
«Скажи щось, щоб я тебе побачив».
Тут всі говорять, значить — можна побачити:))).
Я багато часу проводжу з молоддю. Якось навіть задумувалася: може це патологія якась? Але, слава Богу, з ровесниками також спілкування маю, і, як правило, це дуже цікаві люди. Спілкуюсь і з тими, що майже вдвічі старші за мене — теж дуже цікаві:)).
Колишній командир УПА Василь КУК (Царство йому Небесне) уже після 90 спілкувався по інтернету і давав відповіді людям на запитання. Мала щастя його знати.
А є нудні. Навіть в 20.
Нудність — це від менторства.Бува і я туди падаю :(((, ну, хто ж не без гріха?
Але намагаюся не надто :)).
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте