Увага! Провокації! Або відкрите майже звернення до СБУ

Останній тиждень від знайомих почастішали повідомлення, що вони на вулиці, в транспорті, чули розмови (як правило, між жінкою і чоловіком 30-40 річного віку) приблизно такого змісту:
Она: Здесь довольно красиво...
Он: И климат так ничего, не так жарко, как у нас.
Она: Да, вот поубивали бы их в этом АТО побольше, а мы бы здесь остались.
Он: Россия нам поможет, так и будет!

Спочатку ця інформація викликала в мене «законне» обурення. І навіть бажання написати текст на зразок  «як народжується ксенофобія», але щось мені в тій картинці «не клеїлося». 
Чомусь дисонували з нею перелякані 16-річні підлітки з Луганська, які боялися навіть піти в магазин, бо по дорозі «бандеровци» можуть їх вже-там-самі-придумайте-що. І навіть п'яна розухабистість Буковеля і Яремча також дисонували.  
Сьогодні в бусику звернула увагу на красиву, спортивної статури пару. Особливо вирізнявся чоловік, під недбалою футболкою легко впізнавалося гармонійно розвинуте, сильне і треноване тіло. Водночас обличчя було добряче понівечене інтелектом. І раптом краєм вуха чую: «Россия нам поможет». Вав! Намагаюсь прислухатись і почути більше, але на наступній зупинці вони виходять.
Дзвоню до знайомих луганчан, щоб попередити їх про зростання негативних настроїв серед місцевих людей, і отримую: «У нас перед референдумом також таких парочок було багато в транспорті, що говорили між собою або по телефону, та все про „правосеков“ і про те, що як не буде референдуму, то всі пропадем».
І тут картинка склалася. Усіма пазлами.  
Сподіваюся, що вам також.

1 коментар

Галина Дичковська
Трохи додаткової ілюстрації: Ситуация на границе Украины и России исключительно напряженная, есть угроза крупномасштабного вторжения России под предлогом миротворческой операции, заявляет врио постоянного представителя Украины в Совете Безопасности ООН Александр Павличенко.http://vesti.ua/donbass/64673-v-oon-zajavili-ob-ugrozah-polnomasshtabnogo-vtorzhenija-rf-v-ukrainu
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте